Wisselvallig naar de winst

Geschreven op 27 september 2021 door Ramona Overdijk

Zaterdag 25 september was het tijd voor de eerste uitwedstrijd. In ons geval betekende dat minstens anderhalf uur rijden of als je bedacht om uit Zwolle te komen dan deed je er twee uur en twintig minuten over om bij VC Velden in Limburg aan te komen.
Allereerst kregen beide scheidsrechters een doos Merci omdat het de week van de scheidsrechter is en wij erg blij zijn dat ze dit zo graag doen!

Vooral door de winst van vorige week begonnen we met een positief gevoel aan de wedstrijd. Er werd vanaf Meerkerkse zijde sterk gestart door goede passes en mooie omloop-balletjes. Toch ging het aan het begin van de eerste set nog gelijk op tot 13-13, maar wisten wij vanaf dat moment de leiding te nemen. Er werden mooie punten gescoord en mede daardoor pakten wij de eerste set met 17-25.

Een onverwachtse wending in de 2e set: een 6-0 achterstand. Een sterke servicebeurt van VC Velden die we even niet onder controle kregen en als de pass dan wel een keer speelbaar was, lukte het niet om punten te scoren. Even leken we nog aan te haken bij een stand van 12-9, maar VC Velden liet het niet gebeuren en maakte weer een serviceserie van 5 punten. We maakten veel te veel fouten. Deze set wilden we dan ook snel vergeten, we verloren deze set namelijk met 25-12.

De derde set werkten we hard om mee te blijven doen in de wedstrijd en tot 17-17 leek het aardig te lukken. Waar ging het mis? De schrijfster van dit verslag weet het niet meer, dus het zal wal een samenloop van omstandigheden zijn geweest. De set werd verloren met 25-18. Zo stonden we ineens 2-1 achter na een sterk begin.

We zijn een relatief oud team in de volleybalwereld, de jongste is 24 jaar. Dat brengt een groot voordeel met zich mee, namelijk mentale veerkracht. Daarmee stapten we de vierde set in, want echt vanzelf ging het niet deze zaterdag en toch wisten wij in de vierde set onszelf te herpakken. We zorgden voor wat vrolijkheid in de zaal samen met de gezellige scheidsrechters, want het publiek op de tribune liet zich hier niet horen. We wonnen deze set met 21-25, waar door het 2-2 in sets werd.

Net als vorige week waren we weer in een vijfsetter beland. Ook deze vijfde set wisten we aan kop te lopen bij de kantwissel (6-8). Aan de overkant bij VC Velden werd het steeds rommeliger en leken ze te lijden onder de spanning. Dus ook de allerlaatste bal van Annelies viel bovenhands gespeeld tussen 6 meiden van VC Velden in het veld. We wonnen weer de vijfde set; 12-15.

Ondanks een slechte wedstrijd werd ook de tweede vijfsetter van dit seizoen gewonnen door Volley Meerkerk D1 met 2-3. De controle is even weg geweest en de punten werden niet gemaakt, maar toch wisten wij op te krabbelen en de winst mee te nemen naar Meerkerk.
Donderdag 30 september spelen we alweer onze volgende wedstrijd om 20:00 uur thuis in de Linde. Afgelopen wedstrijd is gebleken dat wij beter spelen met onze fans erbij, dus hopelijk tot dan!