Welverdiende Slush puppy

Geschreven op 13 oktober 2021 door Leah Dekker

We houden de winst erin! Op zaterdag 9 oktober hebben we weer gespeeld tegen Next Volley Dordrecht. Vorige week was het een goede thuiswedstrijd, en ook de uitwedstrijd is goed uitgepakt.
We hadden er allemaal erg veel zin in, ook op deze vroege morgen. We wilden allemaal knallen en rekende op een goede pot.

Voor de wedstrijd begon kregen we nog een goede tip van René. Een grote valkuil zal namelijk kunnen zijn ‘de tegenstander onderschatten’, aangezien we al twee keer van Next Volley hadden gewonnen. We mochten niet denken ‘dit doen we wel even’.

De eerste set was een nek aan nek race. De spanning zat er goed in. Gelukkig bleven we Next Volley steeds net voor. We hadden soms moeite met ons aan onze eigen taken houden, onze eigen cirkel. Gelukkig werden we hier in de time-outs aan herinnerd.
De set hebben we uiteindelijk met 25-23 gewonnen.

Met goede moet begonnen we aan de tweede set. Deze set was erg leuk om te zien. Deze set kreeg iedereen iets meer ballen, we gingen harder slaan en durfden we meer.
De set eindigde we met een mooie stand, 25-20.

De wedstrijd ging helaas niet zonder slag of stoot. Een set om te vergeten was het. We hadden moeite met concentreren op ons eigen spelletje. De koppen gingen hangen, en we vielen even weg. Onze eigen cirkel en gemaakte afspraken was die set niet terug te vinden.
We verloren de set met een stand van 17-25.

Gelukkig hadden we nieuwe moet in de vierde de set. Na een peptalk begonnen we de set met een hele goede serves. De tegenstander was erg lang en konden goed blokken, echter hadden wij ook een zeer sterke muur.
Deze set was de stand andersom, 25-17 gewonnen.

Met een goed gevoel naar huis konden we wel zeggen. Na de wedstrijd zijn we nog even naar cirkel 6, de slushpuppy cirkel, gegaan.
Uiteindelijk gaat het niet om de winst, maar om het goed spelen. Toch is een 3-1 in je zak best lekker.
We vonden het leuk om in Dordrecht te spelen en willen iedereen die heeft gereden, gecoached en gesupport bedanken. Onze volgende wedstrijd is 30 oktober in de Linde, hopelijk tot dan!