Weer een vijfsetter...

Geschreven op 3 oktober 2021 door Ramona Overdijk

Donderdag 30 september vond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen plaats (verplaatst van 2 oktober). Het leek net een zaterdagmiddag, kijkend naar de vele fans op de tribune. Havoc D1 (uit Haps) had dat vast niet verwacht toen ze op deze doordeweekse avond in Meerkerk aankwamen.

De eerste set werd fanatiek gestart aan beide kanten. Vanaf het eerste moment was te zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Aan beide kanten waren lange rally´s en mooie verdedigingen te zien. Tot 5-5 ging het nog gelijk op, maar vanaf dat moment nam Havoc de leiding tot een gat van vijf punten ontstond (13-18). Lisan werd ingebracht aan Meerkerkse zijde en bracht vrij snel daarna in haar eerste servicebeurt een sterke serie van acht punten. De achterstand werd omgezet in een voorsprong. Dit gaf vertrouwen voor de laatste punten in deze set. Deze set hebben we ons knap weten terug te vechten en wonnen we met 25-19.

In de tweede set namen we meteen de leiding en deze werd niet meer weggegeven. De gehele set stond Meerkerk minstens twee punten voor. Via de blokkering van Havoc scoorden we veel punten en de pass was onder controle. Deze set werd het niet spannend, 25-18 winst. Met een 2-0 voorsprong leek het er op dat we in vier sets de wedstrijd konden gaan beslissen.

In de derde set was opvallend dat de rollen precies omgedraaid waren in vergelijking met de tweede set. Havoc nam dit keer de leiding en maakten we aan Meerkerkse zijde teveel directe fouten. Omdat beide teams het niet lukte om direct uit services te scoren, ontstonden onwijs lange rally’s in deze set. Het yellen na een score was dan ook echt nodig om even op adem te komen. Havoc maakte weinig fouten en speelde stabieler. De time-outs en wissels van trainer Michel (Meerkerk) konden helaas niet meer het verschil maken. De derde set werd verloren met 18-25, de omgekeerde setstand van de vorige set.

De vierde set was een kopie van de derde set. Ook deze set lukte het niet om punten te scoren en we bleven slordige fouten maken, zoals te scherpe rally passes. Havoc antwoordde helaas goed daarop door de bal direct weer bij ons in het veld te slaan. Havoc had een goede servicedruk, waar we als Meerkerks team juist een uitdaging aan hadden. De ruimte bij Havoc lag in het centrum, maar de bal daar krijgen ging nog niet zo gemakkelijk door hun hoge blokkering. De vierde set werd helaas ook verloren met 18-25, wat resulteerde in een 2-2 setstand.

Een klein lachje ontsnapte toen het besef er was dat ook de derde wedstrijd van het seizoen in een vijfsetter zou gaan eindigen. De vorige twee wedstrijden hebben we nooit 2-0 voor gestaan, dus dit was weer eens iets anders. Vertrouwen in vijfsetters hadden we de afgelopen wedstrijden wel gekregen, dus ook deze vijfde set werd sterk begonnen. Langzamerhand liepen we uit. Weer een grote dank aan het publiek, die ons echt geweldig er doorheen schreeuwden en zongen! Hier krijgen wij altijd extra energie van om die laatste punten te scoren. De scheidsrechter maakte tegen beide teams nog aan aantal interessante keuzes, waardoor de spanning nog even bleef. Dankzij Renate werd het laatste punt gescoord en wonnen we met 15-10 en wéér een 3-2 winst.

Havoc had vertrouwen gekregen na de derde en vierde set, maar toch wisten wij het tij te keren en de drie punten in Meerkerk te houden. Aankomende week zullen we hard gaan trainen, want het wordt toch echt eens tijd om de winst in vier sets te gaan behalen! Zaterdag 9 oktober spelen wij om 14:00 uur in Amsterdam tegen Armixtos D1. Armixtos heeft met 3-1 gewonnen van Havoc, dus het belooft een leuke wedstrijd te worden. Een dagtrip naar de hoofdstad inclusief leuke wedstrijd kunnen wij zeker aanraden.