Prima begin voor D4!

Geschreven op 19 september 2022 door René Versteeg

Waar de meeste speelsters vorig jaar nog in een juniorenteam speelden, komen deze jonge talenten dit seizoen uit in de 1ste klasse bij de senioren. Met een gemiddelde leeftijd van 15,5 jaar (!) kan het wel eens een uitdagend jaar worden maar ze gaan graag de uitdaging aan. De trainingen worden dit seizoen wederom geleid door Michel Klappers.

Afgelopen zaterdag stond de eerste ontmoeting van deze competitie in de agenda. In thuisbasis de Linde zou streekgenoot Vedo’70 uit Hoornaar op bezoek komen. Geen onbekende club, waarvandaan in het verleden talentvolle speelsters en spelers de overstap naar Volley Meerkerk’95 hebben gemaakt. Want wie herinnert zich niet Jeanet de Pauw en Arna Donk die zijn overgestapt van het oranje-zwart naar het geel-zwarte tenue. En ook dit seizoen komen een aantal oud-Vedo-ers uit in het geel-zwart; Els, Margreet en Wim.

Terug naar de wedstrijd; in de eerste set begonnen de meiden wat onwennig. Het publiek was in groten getale op deze wedstrijd afgekomen en natuurlijk speelde ook mee dat ze nog niet goed wisten wat er te verwachten viel in deze klasse. Vedo’70 startte gelijk met veel energie aan de wedstrijd en wist hiermee de meiden wat te overdonderen. Ondanks de genomen time-outs, waarin werd gehamerd op de gemaakte afspraken, ging deze set met 18-25 verloren.

Set 2 werd er een stuk voortvarender begonnen. Volley Meerkerk nam door een goede service-druk gelijk een ruime voorsprong en als de bal al terug over het net kwam, dan werd deze vakkundig verwerkt door de verdediging, verdeeld en hard terug over het net gesmasht! 25-17

In de derde set werd het goede spel voortgezet. Met een prima service en mooie aanvallen, ook vanuit de achterzone, werd de set simpel met dezelfde cijfers binnen gehaald.

Vedo rechtte nog eenmaal de rug en kwam in de vierde set prima terug. Punt voor punt werd er gestreden om de setwinst en dit loonde want het waren uiteindelijk de gasten die aan het eind van de set de langste adem hadden en de setwinst pakten met 20-25. Een vijfde set zou de beslissing moeten gaan brengen. Niet iets waar onze meiden veel ervaring mee hebben, gezien de dominantie in de jeugdcompetities de afgelopen seizoenen.

Met time-outs op 0-4 en 0-7 was Vedo’70 echter snel door hun pauze-momentjes heen. En met een flinke voorsprong voor de thuisploeg wisselden de teams van speelhelft. Vedo’70 scoorde nog wel wat punten maar de meiden lieten er geen duidelijkheid over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Met 15-6 was setwinst een feit en daarmee een eerste overwinning voor deze jonge ploeg in de eerste klasse!

Komend weekend gaan we als club de Oranje dames aanmoedigen op het WK, maar volgende week woensdag 28 september staat alweer de tweede wedstrijd op het programma, uit tegen Volley Voorne D1 in Oostvoorne; 19.15 uur is de aanvangstijd en publiek is wederom welkom.