Hoe pakt de eerste vijfsetter uit?

Geschreven op 20 september 2021 door Ramona Overdijk

Zaterdag 18 september was het eindelijk weer zover. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen!

We hebben na vorig seizoen helaas afscheid genomen van Anne, Lindy, Annabel & Judie. Gelukkig zijn Marloes en Daphne uit D2 overgekomen om ons team te komen versterken.

Een geslaagde voorbereiding, winnende bekerwedstrijd en een leuk teamweekend maakt dat wij weer op elkaar ingespeeld zijn en klaar voor de competitie!

De eerste wedstrijd is tegen Peelpush dames 2; twee seizoenen geleden streden wij nog tegen elkaar om het kampioenschap in de 2e divisie toen plots de competitie werd gestopt. We zullen nooit weten wie er kampioen zou zijn geworden, maar zijn beiden gepromoveerd en zagen elkaar nu weer voor het eerst in de 1e divisie.

De eerste set werd er hard gewerkt en was meteen te zien dat wij nog steeds aan elkaar gewaagd zijn. De goede service van Peelpush zorgde voor een uitdaging in onze passlinie, maar gelukkig kregen wij de pass later onder controle. Tot 14-14 liep het gelijk op, maar mede door ons enthousiasme wonnen we de set met 25-20.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Er moest hard gewerkt worden, want als het blok een keer niet goed sloot dan werd de bal hard ingeslagen door Peelpush. Dit was gelukkig wel aan beide kanten het geval. Helaas maakten wij op het laatst iets te veel fouten in de pass of maakten wij het niet af, waardoor de tweede set verloren werd met 22-25. 1-1 in sets.

De derde set ging het tot het eind (22-22) gelijk op. Er waren mooie lange rally&\#039;s met goede spelverdeling, service druk van beide kanten en plezier; het was tenslotte lang geleden dat er echte officiële wedstrijden gespeeld mochten worden. Voor de trouwe supporters werd er een mooie pot volleybal getoond. Tot het einde bleef het spannend, maar de derde set werd 25-23 voor Meerkerk. Mede dankzij een aanval van Renate binnen de 3 meter.

De vierde set kon ons de winst gaan bezorgen. We deden ons best om alle energie te geven; we zochten naar oplossingen om te scoren, maar kwamen er niet altijd uit. Peelpush maakte een aantal slimme punten via het blok en de middenaanval en daardoor wonnen zij deze set met 21-25. 2-2, beide teams bleken nog graag een setje te willen spelen nu het eindelijk weer mocht, dus was daar de vijfde set.

In de vijfde set haalden wij extra energie uit de supporters en van onze eigen speelsters aan de zijkant. Daphne en Renate blokkeerden beide op cruciale momenten de bal en scoorden hiermee directe punten. Annelies wist deze wedstrijd met harde ballen te scoren en de passerlopers scoorden vaker op tactische wijze. Met enthousiasme en slim spel haalden wij de 5e set binnen met een 15-8 setwinst. Niet alleen een fysieke maar ook zeker een mentale overwinning! 3-2 Volley Meerkerk D1 - Peelpush D2.

Dank aan alle supporters in de Linde! Het was een feest om jullie er weer bij te hebben en jullie mooi volleybal te laten zien. Volgende week 25 september spelen wij om 17:00 uur in Velden, als jullie dat iets te ver vinden dan zien we jullie graag donderdag 30 september om 20:00 uur in de Linde tegen Havoc, hopelijk tot dan!