Dames 4 begint aan nieuw seizoen

Geschreven op 7 september 2022 door Lise Versteeg

We mochten weer; na 7 lange weken niet volleyballen, konden we eindelijk weer een wedstrijd spelen. We waren goed voorbereid;  Michel had ons voor de vakantieperiode een krachtschema meegegeven. Dankzij dit schema was iedereen op en top fit en klaar om weer te beginnen. We hadden al een paar keer getraind en iedereen had zin om lekker te volleyballen. Ons team bestaat dit jaar uit het "oude" meisjes A team, en Aliza, Evi en Sara komen ons dit jaar versterken.

We hadden deze zaterdag (3 september) een driekamp op de planning staan. Dat betekent 2 wedstrijden van elk 2 sets. Als het 1-1 staat in sets, dan wordt er nog een laatste set tot de 15 gespeeld. Bij deze driekamp mochten we tegen Sliedrecht D5 en Atalante D1. Omdat onze wedstrijden begonnen om 10:00, moesten we 09:15 de zaal in,.... best vroeg!

Onze eerste wedstrijd was tegen Sliedrecht D5. We waren een beetje gespannen, omdat het toch de eerste keer was met dit team. We waren erg benieuwd hoe het zou gaan en mede hierdoor begonnen we een beetje onwennig. Het passen was even een dingetje, maar dat ging steeds beter en nadat we de rotatie door waren, konden we weer lekker volleyballen. Omdat we nu met 2 libero’s spelen (Alieke en Evi) was het ook makkelijker even te switchen in de pass en dat kwam goed uit. Deze set hadden we wel verloren, maar op het einde kwamen we toch sterk terug.

Nu de spanning er af was en we veel vertrouwen hadden in de tweede set, konden we weer beginnen. Omdat we nu sterk begonnen met servicedruk en omdat we goed in de organisatie stonden, maakten we minder fouten en stonden we voor. Nadat we hadden getraind op de drie-meterbal, konden we het in de wedstrijden ook uitvoeren. Dat gebeurde ook, wat goed uitkwam bij minder aanvalsopties of een minder goede pass. De passer-loper op mid-achter (Marloes of Sara) maakten het de tegenstanders lastig met hun aanval op de drie-meterlijn, terwijl Gwen op rechtsachter ook de nieuwe aanval met succes uitprobeerde. Hierdoor maakten we nog meer punten en mede daardoor wonnen we deze set.

Om te beslissen wie er zou gaan winnen, speelden we nog een derde, laatste set tot de vijftien. Ook deze set begonnen we sterk, maar Sliedrecht had ook het niveau weer omhoog gehaald en ze maakten het ons toch erg moeilijk. We begonnen rommeliger te spelen en we bleven niet altijd in onze organisatie staan. Toch maakten we wat mooie punten en kwamen nog dichtbij. Helaas won Sliedrecht D5 deze beslissende set, maar toch hebben we goed gespeeld deze wedstrijd.

Na de eerste wedstrijd had Michel nog wat opmerkingen over ons spel. Het ging al heel goed, maar soms moesten we nog iets anders doen, zoals rustig wachten voor het serveren. We namen dat allemaal mee voor de volgende wedstrijd tegen Atalante D1. Maar eerst nog even die buikspieren aanspannen!

Omdat Atalante van Sliedrecht had gewonnen, konden we veel verwachten van deze dames en zou dit wellicht een moeilijk potje worden. Maar we begonnen de eerste set tegen Atalante erg sterk, mede door onze servicedruk. De service ging goed, met genoeg druk om punten te kunnen maken. Hierdoor kwamen er makkelijkere ballen over het net, konden wij ze netjes verdedigen en dan sloegen we ze keihard af! Zo ging het door en wonnen we deze set! We begonnen de tweede set ook weer sterk met onze service en we bleven goed in de organisatie staan. Maar op het einde zakte het spel weer een beetje in en Atalante kwam weer dichterbij. Omdat we nu twee setters en twee dia’s hebben, kunnen we met dubbele wissels gaan spelen. En omdat dit nu goed uitkwam, werden Leah en ik (Lise) gewisseld met Gwen en Britt, zodat er weer drie aanvallers aan het net kwamen. En dat pakte goed uit! We wonnen ook deze set, en daarmee hadden we deze wedstrijd gewonnen!

Deze driekamp was erg geslaagd, met veel plezier en goed volleybal! We speelden echt als een team en daarmee kunnen we zeker de 1ste klasse in met Dames 4! Bedankt aan al het publiek, bedankt aan Dames 1 die ook nog hebben aangemoedigd en bedankt aan alle mensen die mee hebben geholpen om deze driekamp te organiseren!

Onze eerste echte competitiewedstrijd is op 17 september tegen het eerste damesteam van streekgenoot Vedo uit Hoornaar. We spelen thuis in De Linde en de wedstrijd start om 11.15 uur. Hopelijk tot dan!


Meer over Dames 4

Niveau: 1e klasse B
Speeltijd: Zaterdag 11:15 - 12:45 uur
Training(en): Donderdag 18.15 - 20.00 uur
Trainer/coach: Michel Klappers
Teamsponsor:

Wedstrijden mede mogelijk gemaakt door:
Zonder sponsoren geen vereniging

Grote dank aan onze sponsoren

Draag jij ook een steentje bij?

Sponsorkliks

Via Sponsorkliks koop je gewoon online, maar voor elke aankoop gaat er een klein bedrag naar onze vereniging!

Foutje gevonden? Neem contact op met Volley Meerkerk.